Waterinfiltratie

Harvesting Rain, Nurturing TomorrowOVER


Doel van eco-bestrating


Het doel van waterdoorlatende bestrating is om de natuurlijke waterafvoer te bevorderen en het risico op wateroverlast te verminderen. Traditionele verharde oppervlakken, zoals beton en asfalt, kunnen regenwater niet goed absorberen, waardoor het snel naar rioleringssystemen stroomt. Dit kan leiden tot overbelasting van riolen, overstromingen en watervervuiling.Waterinfiltratie


Waterdoorlatende bestrating is ontworpen om regenwater te laten infiltreren in de ondergrond in plaats van het direct af te voeren. Dit wordt bereikt door materialen en constructiemethoden te gebruiken die water laten doorlopen.


VOORDELEN

Verminderen van wateroverlast


Waterdoorlatende bestrating helpt bij het verminderen van plassen en overstromingen, omdat het regenwater opneemt en geleidelijk afvoert naar de bodem.

Minder hitte-eilandeffect


Waterdoorlatende oppervlakken absorberen niet alleen water, maar ook warmte. Dit kan helpen het hitte-eilandeffect in stedelijke gebieden te verminderen, waar traditionele verharding de neiging heeft om warmte vast te houden.

Herstel van grondwaterstand


Door het regenwater in de bodem te laten sijpelen, draagt waterdoorlatende bestrating bij aan het aanvullen van het grondwater, wat vooral in droge periodes gunstig kan zijn.


Belang van een juiste funderingNiet alleen de bestrating maar ook de fundering dient waterdoorlatend te zijn. Klinkt logisch? Toch wordt dit vaak niet consequent toegepast.


Zonder in te boeten aan draagkracht en stabiliteit voorzien wij de juiste funderingsmaterialen en opbouw.Vragen?


Wens je meer info over de verschillende mogelijkheden of ontvang je graag een vrijblijvende offerte? Stuur ons een berichtje en we komen graag even langs ter plaatse.

unsplash