Ontwerp

Tuinontwerp

Voorontwerp


Een eerste voorstel wordt uitgewerkt en samen besproken. Alle opmerkingen en keuzes worden aangepast in het plan.


Kennismaking


Tijdens een eerste kennismaking worden de verwachtingen afgetoetst en wordt de tuin ter plaatse bekeken en opgemeten.

Finaal plan


Het finale ontwerp omvat een visueel 2D plan met materialen en afmetingen, met optioneel een gedetailleerd beplantingsplan en 3D schetsen.

Hoe gaan we te werk?

Belang van plantendiversiteit

Een tuin met verschillende planten vormt een gevarieerd palet aan kleuren, texturen en vormen die zorgen voor een aantrekkelijke en boeiende buitenruimte, het hele jaar door. 


Daarnaast zijn er nog tal van voordelen aan het creëren van een tuin met veel diversiteit:

Ecologische balans

Diverse beplanting ondersteunt een gezond ecosysteem door het aantrekken van diverse insecten en dieren, wat plagen en ziekten in evenwicht houdt.


Gezonde bodem

Verscheidenheid aan plantenwortels voorkomt bodemuitputting en erosie, en sommige planten helpen bij het recyclen van voedingsstoffen in de bodem.


Bestuiving en Productie

Verschillende plantensoorten trekken diverse bestuivende insecten aan, wat leidt tot een betere bestuiving en de productie van fruit en zaden bevordert.


Waterbeheer

Diverse planten met uiteenlopende waterbehoeften reguleren de waterhuishouding in de bodem, helpen bij het voorkomen van overstromingen en verbeteren de bodemstructuur.


Beplantingsplan

U kan ervoor kiezen om enkel bestaande plantenborders opnieuw te laten inrichten of een beplantingsplan te laten opstellen voor een nieuwe border. Hierbij blijft de structuur van de tuin hetzelfde maar ligt de focus op een nieuw harmonieus samenspel van planten, kijkende naar bladstructuur, hoogte, bloeiperiode, kleur en wintersilhouet.


Belangrijk hierbij is om planten te kiezen die graag zullen vertoeven op die plaats. Op die manier creëren we duurzame borders die tot hun recht komen, jaar na jaar. We analyseren factoren zoals bodemstructuur, zuurtegraad, standplaats qua licht en openheid van de omgeving, etc. We werken steeds met een gelaagdheid van bodembedekkers, vaste planten, heesters en bomen.